Referencer

Referencer

Udtalelser fra tidligere kursusdeltagere: Head_heart

default image

Jeg vil starte med at sige af hjertet TAK til Berit for hendes behagelige og utroligt varme væsen. Og for at have hjulpet mig med at finde “frøet” i mig selv og den ro jeg har søgt igennem livet på alle verdens kontinenter. jeg har fået “værktøjet” der virker for mig, det er jeg meget taknemmelig for. Det er noget jeg er fast besluttet på at arbejde videre med hele livet.

Jeg har hos Berit gennemført et 8 ugers MBSR kursus, som jeg mærkede effekten af allerede fra uge 1. Vi var en gruppe meget forskellige mennesker (alder,socialt,syge,raske og søgende) som opnåede et varmt fællesskab og omsorg sammen med Berit. Det føltes naturligt og trygt allerede fra starten og var onsdage jeg så frem til.

Da jeg startede havde jeg bevidst ikke sat mig nogle forventninger om kurset. Men ville møde det med helt åbent sind og havde bestemt mig for at lave alle de “lektier” vi fik med hjem. Samt at gøre alt hvad jeg selv kunne, for at mærke hvad det mindfulness virkelig kunne gøre.

Jeg ville aldrig have troet på hvor stor en ændring 8 ugers MBSR kan gøre. Før jeg mærkede effekten på egen krop. Det har overgået mine vildeste fantasier, om hvad der er muligt at udrette på puden. Det har hele vejen igennem været et behageligt og givende forløb i rare og venlige omgivelser. Jeg har fuld tillid og stor respekt for Berit som menneske og formidler.

 Jeg vil anbefale alle at tage sig godt af sig selv og starte på sådan et kursus.

Jonas Duvill

Øko Kok, Tømrer og eventyrer:)


18. januar 2018

default image

Jeg har med stor glæde deltaget i Berits 8 ugers MBSR forløb. Der har været en varm og tryg atmosfære og jeg har følt mig i gode hænder. Jeg oplever Berit som en meget kompetent underviser og et dejligt og varmt menneske, der tager sig god tid til den enkelte. Jeg deltager gerne i andre forløb f.eks. opfølgende meditationsaftener eller lignende!


Lærke Marie Trunjer
psykolog
6. maj 2016

default image

Jeg har med et åbent sind deltaget i Berit´s otte ugers MBSR Mindfulness forløb, afsluttende med en dags stilhedsretreat. Årsagen til min deltagelse var, en forhåbning om, at få en større indsigt i, hvad Mindfulness kan gøre for mennesker, der lider af stress, angst eller depression.

Men jeg fik meget mere end det.

Forløbet satte en helingsproces i gang hos mig selv, som jeg slet ikke have forventet. Jeg ved, at den sande healer findes i os selv, men at jeg skulle finde løsningen på, at mit immunsystem ikke tog imod en igangværende behandling, på et Mindfulnesskursus, kom helt bag på mig. Ikke desto mindre var det det der skete. Min Lungelæge fortalte mig efterfølgende, at han ikke var i tvivl om, at  Mindfulnesskurset, havde været inddirekte årsag til, at mit immunsystem "knækkede koden" og tog imod behandling.

Fordi jeg tog ejerskab i min egen situation og mærkede efter, hvad min krop fortalte mig.

Et andet aspekt under kurset, som jeg blev meget overrasket over var, at jeg kunne minimere mine kroniske smerter. Jeg oplevede, at ved at gå ind i smerten kunne jeg få dem til at forsvinde for en stund. Jeg har, efter kurset er stoppet, praktiseret Mindfulness næsten hver dag og kan fortsat opleve, at have dage, hvor jeg stort set ikke mærker smerte. Det er befriende og giver mig stor glæde i min hverdag.

Der er ingen tvivl om, at dagen i stilhed, gav mig den største indsigt:

Jeg fandt spændinger i min krop, som jeg ikke anede, jeg havde og blev bevidst om, hvordan de hang sammen med min angst. Jeg fandt følelser i kroppen, som havde været gemt væk, men som ikke var helt følt færdig endnu. Jeg fandt tanker, jeg før ikke turde tænke, som skulle tænkes, bearbejdes og gives slip på. Jeg fandt en løsning på at undgå det tankemylderkaos, jeg har levet med siden jeg var helt lille og har nu endelig fået fred i sindet.

Jeg er taknemmelig for, at jeg fandt modet til at møde Jon Kabat-Zinns MBSR metode igennem Berit. Med sin knusende ro og sit kærlige væsen er Berit en fantastisk formidler af et virke- og værdifuldt værktøj, der kan få mennesker til at sætte sig på puden og lære at meditere og leve i nuet...

Carpe diem

Vivi Hjortflod

Sagsbehandler & Projektudvikler


18. april 2017

default image

Jeg blev i sommer færdig som kognitiv psykoterapeut. I min uddannelse ”snuser” man til mindfulness, og derfor havde jeg inden kursusstart hos Berit, en positive forventninger til det 8 ugers MBSR forløbe vi skulle igennem. Jeg var nysgerrig på, hvordan min erfaring fra kognitiv adfærdsterapi og denne tilgang i en kombination, kunne højne min undervisning og gøre mig klogere på min tilgang til og forståelse af mig selv og til de mennesker jeg er omgivet af.
På kurset fik jeg syn for sagen. En erfaring i, at man ikke kan læse sig til mindfulness. Jeg oplevede en meget professionel, empatisk og mindfull tilgang til kursisterne på holdet. Samtidig oplevede jeg også, at der var mulighed for, at have en god sparring med Berit.
Jeg er blevet meget mere bevidst omkring hvad mindfulness kan, og er nu endnu mere nysgerrig på, hvad principperne og det, at dyrke mindfulness og yoga kan bidrage til, for mig selv og i mit arbejde med mennesker.

Kristin Larsen

Konsulent i psykiatri afdelingen, CSU Slagelse


11. september 2017

default image

Jeg takker af hele mit hjerte for den hjælp, jeg fik til at finde tilbage til mig selv.
Det er slet ikke så svært det hele, når blot jeg kan mærke mig selv. Jeg mistede mig selv over en længere periode, og sagde flere gange: det er som om jeg er forsvundet.
Jeg er tilbage stærk, og mit hjerte fortæller mig igen tydeligt hvad der er rigtigt og forkert, TAK fordi du hjalp mig tilbage!!
Min kunst er kommet tilbage under min sygemelding, og har gennemgået en stor forandring - fra da jeg mødte dig første gang og hvor let og sjovt den er nu.
Jeg bliver lidt vemodig, ved tanken om at vore torsdags kurser er slut, det har været en kæmpe gave til mig.
Og Berit du er et helt fantastisk menneske, med et hjerte og en omsorg der varmer alle de mennesker du omgåes.
Endnu engang tusinde tak og et stort knus fra Mette.


Mette
12. november 2016

default image

Berit er en utrolig sympatisk og empatisk formidler, hun fik alle til at føle sig trygge og i gode hænder. Kurset oversteg mine forventninger, jeg synes specielt godt om Berits væremåde og måde at formidle stoffet på. På de uger kurset varede opdagede jeg hvordan mindfulness kan hjælpe mig til, at forstå mig selv og mine tankemønstre bedre og hvordan jeg i fremtiden kan undgå at falde i gamle indgroede mønstre. Det giver mig lyst til at lære mere om sindet. Både de teoretiske og praktiske øvelser var meget spændende, det øgede nærvær og fokus på vejrtrækningen i yogaøvelserne har givet mig en ekstra opmærksomhed på sansningerne i kroppen undervejs i øvelserne. Kropsøvelserne har derudover givet mig en øget grounding. Jeg glæder mig til at integrere mindfulness i min hensyntagende yogaundervisning for mennesker med kroniske lidelser


Pia Møller
Hatha yogalærer
6. maj 2016

default image

Jeg har med fornøjelse gennemført et Mindfulness kursus hos Berit. Det var berigende, afslappende og fantastisk dejligt, at opleve rytme og fastholdelse i øvelser såvel som teori. Berits undervisning er vel tilrettelagt og professionelt udført med et hjertevarmt menneskeligt touch. Læringen omsættes nemt i hverdagen, ud fra den indsigt kurset formår at komme omkring. Berit guider hjælpsomt det lille hyggelige hold, og der afsættes tid til refleksion og evaluering.
Undervejs blev jeg mere opmærksom på at observere mig selv samt sanse egen krop. Automatisk og uhensigtsmæssig adfærd kan således nemmere konfronteres og brydes for bevidst at vælge noget bedre. Selvindsigt, åndedræt og overskud kom absolut i fokus. Nærvær og tilstedeværelse ligeså.
Er man nybegynder, er dette et godt sted at starte. Og kender man allerede en del til mindfulness, er det stadivæk fedt og givtigt, at få teknikken bekræftet, genopfrisket og indarbejdet uge for uge. Berit kombinerer på fin vis mindfulness med meditation og yoga. Et mix som giver god mening, og gør kurset alsidigt.
I mit arbejde som ungementor søgte jeg ro og forkælelse til mig selv, såvel som rutine i at videregive mindfulde øvelser til unge med stress etc. At rumme og sanse sig selv giver et robust fundament at bygge videre på. Kurset er et godt lille indblik i en verden, hvor vi alle burde opholde os mere.


Pernille Dam
Mentor og ungecoach
6. maj 2016

default image

Jeg har deltaget i 4-ugers kursus i Mindfulness i marts 2015. Berit er ufattelig kompetent. Jeg meldte mig med det ønske om at blive mere opmærksom på livet omkring mig, finde roen i min hverdag, lære at værdsætte de små ting og se dem som styrker. Lære at fordybe mig mere. Og alt dette gav dette kursus mig. Jeg har virkelig fået nogle redskaber som jeg har taget til mig og bruger dem allerede både bevist og ubevist i hverdagen. Berit har med dette kursus sået mange fine frø i min bevidsthed. TUSINDE TAK for et fantastisk kursus. Glæder mig til næste kursus jeg skal med på


Pernille Damborg
Sælger
6. maj 2016

default image

For det første vil jeg sige STOR TAK for et super kursus, og jeg vil bestemt anbefale næste kursus til familie samt venner. Jeg håber, at alle vil stifte bekendtskab med mindfullnes og mærke på egen krop, om det kan bidrage med noget godt til at klare hverdagen på en ny og bedre måde. Jeg er efter kurset begyndt at lave de kropsøvelser du gav os og går nu på arbejde uden smerter. HELT FANTASTISK FØLELSE. Jeg har så og sige ingen smerter og spændinger i kroppen mere efter dit kursus, hvilket ellers var en bivirkning som følge af medicin og flere operationer i fuld narkose. De sidste smerter og spændinger har jeg uden held forsøgt at fjerne med fysioterapi og idrætsmassage. Desuden går jeg nu senere i seng og vågner tidligere end normalt om morgenen. Og jeg føler mig udhvilet, trods mindre søvn de fleste dage


Lene Bengtsen
funktionær
6. maj 2016

default image

Jeg vil gerne anbefale Mindfulness kurset hos Berit Larsen, som i høj grad levede op til mine forventninger. Det har været en god og lærerig proces, som kun lige er begyndt. Hver kursus dag har været en god blanding af mindfulness øvelser og teori, som har vist mig styrken ved mindfulness. Jeg har allerede fået stor glæde af det jeg har lært på kurset. Jeg har fået gode værktøjer med hjem til hvordan jeg skaber en bedre balance i mit liv. Jeg kunne især godt lide kombinationen mellem praktiske mindfulness-, kropsøvelser og teori – jeg ved nu mere om hvad der gør godt for mig


Dorte Dahl Jensen
Selvstændig
6. maj 2016

default image

Jeg har haft fornøjelsen af at have Berit som mindfulness lærer. Berit er en meget dygtig lærer og underviser og igennem hele forløbet har jeg haft en stor tillid til hende. Hun er god til at formidle hendes budskab, Og har en stor tålmodighed med hendes kursister. Jeg lærte igennem dette kursus at mærke mig selv og blive grounded. Jeg kan anbefale hende til enhver.


Cecilia Winkler
Sosu-hjælper-Barsbehandler
29. august 2016