Referencer

Referencer

Udtalelser fra tidligere kursusdeltagere: Head_heart

18. januar 2018
    

Jeg vil starte med at sige af hjertet TAK til Berit for hendes behagelige og utroligt varme væsen. Og for at have hjulpet mig med at finde “frøet” i mig selv og den ro jeg har søgt igennem livet på alle verdens kontinenter. jeg har fået “værktøjet” der virker for mig, det er jeg meget taknemmelig for. Det er noget jeg er fast besluttet på at arbejde videre med hele livet.

Jeg har hos Berit gennemført et 8 ugers MBSR kursus, som jeg mærkede effekten af allerede fra uge 1. Vi var en gruppe meget forskellige mennesker (alder,socialt,syge,raske og søgende) som opnåede et varmt fællesskab og omsorg sammen med Berit. Det føltes naturligt og trygt allerede fra starten og var onsdage jeg så frem til.

Da jeg startede havde jeg bevidst ikke sat mig nogle forventninger om kurset. Men ville møde det med helt åbent sind og havde bestemt mig for at lave alle de “lektier” vi fik med hjem. Samt at gøre alt hvad jeg selv kunne, for at mærke hvad det mindfulness virkelig kunne gøre.

Jeg ville aldrig have troet på hvor stor en ændring 8 ugers MBSR kan gøre. Før jeg mærkede effekten på egen krop. Det har overgået mine vildeste fantasier, om hvad der er muligt at udrette på puden. Det har hele vejen igennem været et behageligt og givende forløb i rare og venlige omgivelser. Jeg har fuld tillid og stor respekt for Berit som menneske og formidler.

 Jeg vil anbefale alle at tage sig godt af sig selv og starte på sådan et kursus.

Jonas Duvill

Øko Kok, Tømrer og eventyrer:)

27. februar 2018
    

Det er med en stor taknemmelighed, at jeg har gennemført MBSR- forløbet hos Berit.
Jeg havde i lang tid overvejet, om det nu var noget for mig, men havde altid valgt det fra, da jeg jo i mange år havde lavet yoga. Jeg syntes, at jeg havde mange redskaber til at berolige mit sensitive sind og min store tendens til tankemylder og bekymringer. Men det var som om, at effekten fra yogamåtten ikke holdt ret længe efter yogapraksissen - også selv om jeg praktiserede meget meditativ yin yoga og fantastisk restorativ yoga. Jeg nåede frem til, at jeg blev nødt til at “blive holdt mere i hånden” og få flere teknikker/hjælp ind i mit liv. Endelig fik jeg meldt mig til MBSR forløbet og det er simpelthen en af de bedste beslutninger, jeg har taget.

I løbet af de 8 uger mærkede jeg, hvordan jeg langsomt blev bedre og bedre til at være mindful i mit liv - ikke kun når jeg lavede yoga eller mediterede. Jeg begyndte, at værdsætte mit liv mere og det største var nok, at jeg endelig forstod at være venlig/kærlig mod mig selv. Selv mine udfordringer som diabetiker blev mindre - det er som om jeg nu er mere blid ved mig selv, når blodsukrene flyver op og ned, som de jo gør i perioder. Jeg føler, at jeg har været igennem en healingsproces i de 8 uger, hvor accepten af mig selv - med de kort jeg nu har på hånden - endelig faldt på plads. At den stress, som jeg har båret i flere år i mit system også er blevet reduceret, kan bla. også ses på den mindre mængde insulin, som jeg tager nu i forhold til før MBSR forløbet. Så alt i alt mærker jeg både fysiske og mentale positive effekter af, at have fået mindfulness ind i mit liv - og det er kommet for at blive!

Jeg vil ønske for alle, der vil det bedste med deres liv, at tage et MBSR forløb og kan kun varmt anbefale Berit, der meget professionelt og med en særlig empati og varme “holdt mig i hånden”.

Hanne Sandhoff
specialskolelærer og børneyogalærer.

Lærke Marie Trunjer
6. maj 2016
    

Jeg har med stor glæde deltaget i Berits 8 ugers MBSR forløb. Der har været en varm og tryg atmosfære og jeg har følt mig i gode hænder. Jeg oplever Berit som en meget kompetent underviser og et dejligt og varmt menneske, der tager sig god tid til den enkelte. Jeg deltager gerne i andre forløb f.eks. opfølgende meditationsaftener eller lignende!

Vivi Hjortflod
18. april 2017
    

Jeg har med et åbent sind deltaget i Berit´s otte ugers MBSR Mindfulness forløb, afsluttende med en dags stilhedsretreat. Årsagen til min deltagelse var, en forhåbning om, at få en større indsigt i, hvad Mindfulness kan gøre for mennesker, der lider af stress, angst eller depression.

Men jeg fik meget mere end det.

Forløbet satte en helingsproces i gang hos mig selv, som jeg slet ikke have forventet. Jeg ved, at den sande healer findes i os selv, men at jeg skulle finde løsningen på, at mit immunsystem ikke tog imod en igangværende behandling, på et Mindfulnesskursus, kom helt bag på mig. Ikke desto mindre var det det der skete. Min Lungelæge fortalte mig efterfølgende, at han ikke var i tvivl om, at  Mindfulnesskurset, havde været inddirekte årsag til, at mit immunsystem "knækkede koden" og tog imod behandling.

Fordi jeg tog ejerskab i min egen situation og mærkede efter, hvad min krop fortalte mig.

Et andet aspekt under kurset, som jeg blev meget overrasket over var, at jeg kunne minimere mine kroniske smerter. Jeg oplevede, at ved at gå ind i smerten kunne jeg få dem til at forsvinde for en stund. Jeg har, efter kurset er stoppet, praktiseret Mindfulness næsten hver dag og kan fortsat opleve, at have dage, hvor jeg stort set ikke mærker smerte. Det er befriende og giver mig stor glæde i min hverdag.

Der er ingen tvivl om, at dagen i stilhed, gav mig den største indsigt:

Jeg fandt spændinger i min krop, som jeg ikke anede, jeg havde og blev bevidst om, hvordan de hang sammen med min angst. Jeg fandt følelser i kroppen, som havde været gemt væk, men som ikke var helt følt færdig endnu. Jeg fandt tanker, jeg før ikke turde tænke, som skulle tænkes, bearbejdes og gives slip på. Jeg fandt en løsning på at undgå det tankemylderkaos, jeg har levet med siden jeg var helt lille og har nu endelig fået fred i sindet.

Jeg er taknemmelig for, at jeg fandt modet til at møde Jon Kabat-Zinns MBSR metode igennem Berit. Med sin knusende ro og sit kærlige væsen er Berit en fantastisk formidler af et virke- og værdifuldt værktøj, der kan få mennesker til at sætte sig på puden og lære at meditere og leve i nuet...

Carpe diem

Vivi Hjortflod

Sagsbehandler & Projektudvikler

Kristin Larsen
11. september 2017
    

Jeg blev i sommer færdig som kognitiv psykoterapeut. I min uddannelse ”snuser” man til mindfulness, og derfor havde jeg inden kursusstart hos Berit, en positive forventninger til det 8 ugers MBSR forløbe vi skulle igennem. Jeg var nysgerrig på, hvordan min erfaring fra kognitiv adfærdsterapi og denne tilgang i en kombination, kunne højne min undervisning og gøre mig klogere på min tilgang til og forståelse af mig selv og til de mennesker jeg er omgivet af.
På kurset fik jeg syn for sagen. En erfaring i, at man ikke kan læse sig til mindfulness. Jeg oplevede en meget professionel, empatisk og mindfull tilgang til kursisterne på holdet. Samtidig oplevede jeg også, at der var mulighed for, at have en god sparring med Berit.
Jeg er blevet meget mere bevidst omkring hvad mindfulness kan, og er nu endnu mere nysgerrig på, hvad principperne og det, at dyrke mindfulness og yoga kan bidrage til, for mig selv og i mit arbejde med mennesker.

Kristin Larsen

Konsulent i psykiatri afdelingen, CSU Slagelse

Mette
12. november 2016
    

Jeg takker af hele mit hjerte for den hjælp, jeg fik til at finde tilbage til mig selv.
Det er slet ikke så svært det hele, når blot jeg kan mærke mig selv. Jeg mistede mig selv over en længere periode, og sagde flere gange: det er som om jeg er forsvundet.
Jeg er tilbage stærk, og mit hjerte fortæller mig igen tydeligt hvad der er rigtigt og forkert, TAK fordi du hjalp mig tilbage!!
Min kunst er kommet tilbage under min sygemelding, og har gennemgået en stor forandring - fra da jeg mødte dig første gang og hvor let og sjovt den er nu.
Jeg bliver lidt vemodig, ved tanken om at vore torsdags kurser er slut, det har været en kæmpe gave til mig.
Og Berit du er et helt fantastisk menneske, med et hjerte og en omsorg der varmer alle de mennesker du omgåes.
Endnu engang tusinde tak og et stort knus fra Mette.

Pia Møller
6. maj 2016
    

Berit er en utrolig sympatisk og empatisk formidler, hun fik alle til at føle sig trygge og i gode hænder. Kurset oversteg mine forventninger, jeg synes specielt godt om Berits væremåde og måde at formidle stoffet på. På de uger kurset varede opdagede jeg hvordan mindfulness kan hjælpe mig til, at forstå mig selv og mine tankemønstre bedre og hvordan jeg i fremtiden kan undgå at falde i gamle indgroede mønstre. Det giver mig lyst til at lære mere om sindet. Både de teoretiske og praktiske øvelser var meget spændende, det øgede nærvær og fokus på vejrtrækningen i yogaøvelserne har givet mig en ekstra opmærksomhed på sansningerne i kroppen undervejs i øvelserne. Kropsøvelserne har derudover givet mig en øget grounding. Jeg glæder mig til at integrere mindfulness i min hensyntagende yogaundervisning for mennesker med kroniske lidelser

Pernille Dam
6. maj 2016
    

Jeg har med fornøjelse gennemført et Mindfulness kursus hos Berit. Det var berigende, afslappende og fantastisk dejligt, at opleve rytme og fastholdelse i øvelser såvel som teori. Berits undervisning er vel tilrettelagt og professionelt udført med et hjertevarmt menneskeligt touch. Læringen omsættes nemt i hverdagen, ud fra den indsigt kurset formår at komme omkring. Berit guider hjælpsomt det lille hyggelige hold, og der afsættes tid til refleksion og evaluering.
Undervejs blev jeg mere opmærksom på at observere mig selv samt sanse egen krop. Automatisk og uhensigtsmæssig adfærd kan således nemmere konfronteres og brydes for bevidst at vælge noget bedre. Selvindsigt, åndedræt og overskud kom absolut i fokus. Nærvær og tilstedeværelse ligeså.
Er man nybegynder, er dette et godt sted at starte. Og kender man allerede en del til mindfulness, er det stadivæk fedt og givtigt, at få teknikken bekræftet, genopfrisket og indarbejdet uge for uge. Berit kombinerer på fin vis mindfulness med meditation og yoga. Et mix som giver god mening, og gør kurset alsidigt.
I mit arbejde som ungementor søgte jeg ro og forkælelse til mig selv, såvel som rutine i at videregive mindfulde øvelser til unge med stress etc. At rumme og sanse sig selv giver et robust fundament at bygge videre på. Kurset er et godt lille indblik i en verden, hvor vi alle burde opholde os mere.

Pernille Damborg
6. maj 2016
    

Jeg har deltaget i 4-ugers kursus i Mindfulness i marts 2015. Berit er ufattelig kompetent. Jeg meldte mig med det ønske om at blive mere opmærksom på livet omkring mig, finde roen i min hverdag, lære at værdsætte de små ting og se dem som styrker. Lære at fordybe mig mere. Og alt dette gav dette kursus mig. Jeg har virkelig fået nogle redskaber som jeg har taget til mig og bruger dem allerede både bevist og ubevist i hverdagen. Berit har med dette kursus sået mange fine frø i min bevidsthed. TUSINDE TAK for et fantastisk kursus. Glæder mig til næste kursus jeg skal med på

Lene Bengtsen
6. maj 2016
    

For det første vil jeg sige STOR TAK for et super kursus, og jeg vil bestemt anbefale næste kursus til familie samt venner. Jeg håber, at alle vil stifte bekendtskab med mindfullnes og mærke på egen krop, om det kan bidrage med noget godt til at klare hverdagen på en ny og bedre måde. Jeg er efter kurset begyndt at lave de kropsøvelser du gav os og går nu på arbejde uden smerter. HELT FANTASTISK FØLELSE. Jeg har så og sige ingen smerter og spændinger i kroppen mere efter dit kursus, hvilket ellers var en bivirkning som følge af medicin og flere operationer i fuld narkose. De sidste smerter og spændinger har jeg uden held forsøgt at fjerne med fysioterapi og idrætsmassage. Desuden går jeg nu senere i seng og vågner tidligere end normalt om morgenen. Og jeg føler mig udhvilet, trods mindre søvn de fleste dage

Dorte Dahl Jensen
6. maj 2016
    

Jeg vil gerne anbefale Mindfulness kurset hos Berit Larsen, som i høj grad levede op til mine forventninger. Det har været en god og lærerig proces, som kun lige er begyndt. Hver kursus dag har været en god blanding af mindfulness øvelser og teori, som har vist mig styrken ved mindfulness. Jeg har allerede fået stor glæde af det jeg har lært på kurset. Jeg har fået gode værktøjer med hjem til hvordan jeg skaber en bedre balance i mit liv. Jeg kunne især godt lide kombinationen mellem praktiske mindfulness-, kropsøvelser og teori – jeg ved nu mere om hvad der gør godt for mig

Cecillia Winkler
29. august 2016
    

Jeg har haft fornøjelsen af at have Berit som mindfulness lærer. Berit er en meget dygtig lærer og underviser og igennem hele forløbet har jeg haft en stor tillid til hende. Hun er god til at formidle hendes budskab, Og har en stor tålmodighed med hendes kursister. Jeg lærte igennem dette kursus at mærke mig selv og blive grounded. Jeg kan anbefale hende til enhver.

Torben Thyregod Arkitekt MAA, Ph.d. studerende
12. april 2022
    

Jeg har fået en ny ven -

min krop!

Efter en voldsom faldulykke på en gletsjer i Norge for år tilbage, kompletteret med flere operationer i knæ, mund og ryg, var smerterne efterhånden begyndt at fylde meget. Udtalt træthed, koncentrationsbesvær, synsforstyrrelser, følsomhed for lyde, problemer med at stå, gå og sidde samt konstante smerter, var blot nogle af udfordringerne. Disse smerter var dog vante og derfor genkendelige, helt ulige de pludselige og markante stresssymptomer der dukkede op i kølvandet på ovenstående. Stress der ligeledes medførte en vis form for social fobi, lettere depression og apati. Havde prøvet meget, deriblandt fysioterapi, kiropraktik, Body-SDS, Mulligan concept, manuel medicin, Øfeldt Centeret og smertebehandling gennem hospitalsvæsenet. Alle behandlere var nøje udvalgte og meget kompetente men behandlingerne forblev lindrende, efter få dage var alt som det plejede. Under smertebehandlingen stødte jeg på Mindfulness for første gang. Ikke sagt at jeg ikke havde kendskab dertil, men det var første gang det blev praktiseret på egen krop. Efter en succesfuld rygoperation, besluttede jeg derfor at leder efter det bedste Mindfulness forløb på Sjælland, og valget faldt på et 8 ugers Mindfulness MBSR-kursusforløb hos Berit Larsen i Roskilde.

Mødet med Mindfulness gennem Berit Larsen, blev starten på mødte med min nye ven - min egen krop. En krop der i årevis var blevet negligeret, til fordel en enorm arbejdsindsats og kompleks hjerneaktivitet - en næsten hovedløs tilgang til det hele menneske! Mødet med Mindfulness blev således indgangen til et langt mere balanceret liv, hvor krop og sind igen kunne følges naturligt ad. Allerede efter første session var der en fornyet kontakt til kroppen, en kontakt der blev større og større som forløbet skred frem, kulminerende med den fantastiske fordybelsesdag i Lejre, hvor alt gik op i en højre enhed. Der er et stykke vej endnu, men retningen er givet mod et rigere og smukkere liv, hvor smerterne ikke skal styre alt.

Tusind tak til Berit Larsen, for hendes empatiske tilgang til livet, og for hendes eksekvering af det skelsættende Mindfulness kursus, som ændrede mit liv.

Torben Thyregod

Arkitekt MAA, Ph.d. studerende