Berit Larsen

Berit Larsen

1-e1408473413565

Berit Larsen er uddannet MBSR Mindfulness instruktør fra Århus Universitet, derudover er hun Psykoterapeut MPF og Coach ICF uddannet. Hun har en baggrund som leder i det private erhvervsliv, bevægelsespædagog, underviser i dans og har en mangeårig egenerfaring i bevægelse, nærværs- og meditationspraksis.

Berit underviser grupper i 8-ugers programmet MBSR (Mindfulness-Baseret-Stress-Reduktion) og i Kropsbevidsthed/Meditation med kurset "liv i bevægelse" her indgår bl.a. meditation, energiøvelser, åndedræt, forståelse af nervesystemet, afspænding, compassion og yoga. Derudover arbejder hun med folks individuelle processer, terapeutisk og coachende, bl.a med afdækning af traumer og stressmønstre. Hun har undervist som assistent på terapeutuddannelsen (på Københavns Gestalt Institut) og har været tilknyttet TUBA som frivillig co-gruppe-terapeut. Berit er i løbende supervision, faglig og personlig udvikling, og er bl.a meget inspireret af løbende undervisning fra Vækstcenteret.

“Jeg lægger stor vægt på tryghed i de grupper jeg arbejder med, som en vigtig faktor for den optimale udvikling.  Jeg er optaget af, hvordan vi ved at forblive bevægelige og smidige – i sindet – i kroppen – i relationen og i kontakten til andre mennesker, kan blive ved med at udvikle os psykisk og fysisk. Der hvor vi er stivnet og blevet ubevægelige, i vores tankegang, i vores kropslige udfoldelsesmulighed eller i kontakten til andre mennesker – lige dét sted, kan vi med fælles og egen bevidsthed observere, undersøge, møde venligt og være nysgerrige på. Traumer, stress og overbelastninger i nervesystemet får mulighed for at genskabe balance. Bevidsthedens lys og awareness skaber i sig selv en forandring."

Der søges at møde mennesker med respekt og med udgangspunkt i hvor den enkelte befinder sig i livet. Der benyttes forskellige tilgange, der alle søger at fremme den allerede eksisterende ressource i mennesket.

Baggrund:

Mindfulness/Meditation/Nærværstræning:

Uddannet MBSR instruktør – (Mindfulness Baseret Stress Reduktion) fra Århus Universitet www.mindfulness.au.dk

Har modtaget undervisning i Meditation/Mindfulness/Nærværstræning af Jon Kabat Zinn & Saki Santorelli i 7-dages Mind/Body medicine retreat, Jes Bertelsen, Jens-Erik (Satyarthi) Risom, 9-days silence med Melissa Blacker & David Rynick, Lone Fjorback, Jacob Piet, Florence Meleo-Meyer, Helen Gamborg, Hannah Jakobsen, Bjørn Winther, Madhurima Rigtrup, Louise Vælds, Christina Feldman, Bob Stahl, Svend Trier, Richard Moss, Kim Eng, Erik Pema Kunsang, Uffe Damborg, Neel Fasting, Dr. David Brown, Helen Stephenson m.fl.

3-årigt forløb "Energi-Kroppen" ved Helen Gamborg, Vækstcenteret.

Løbende undervisning og retreats hos Vækstcenteret, Hannah Jakobsen, Bjørn Winther, Helen Gamborg og Madhurima Rigtrup.

Eksamineret mindfulness instruktør fra Dansk Mindfulness Akademi.

Medlem af mindfulnessforeningen og lever dermed op til gældende krav og etiske rammer.

Psykoterapi:

Eksamineret Psykoterapeut MPF med speciale i Gestalt, 4-årig uddannelse fra Københavns Gestalt Institut www.kgicph.dk

Medlem af Dansk Psykoterapeut Forening og lever dermed op til gældende krav og etiske rammer.

psykoterapeutforeningen

Coaching:

ICF Certificeret Coach med speciale i Gestalt fra Københavns Gestalt Institut www.kgicph.dk

Iværksætter/Leder:

Videreuddannet inden for Marketing- og salg i Schweiz, iværksætter/leder erfaring fra det private erhvervsliv, b.la med understøttelse af iværksættere, regnskaber og opbygning af virksomheder.

Bevægelse/Dans/Kropsarbejde:

Eksamineret bevægelsespædagog - mange års undervisningserfaring i dans- og bevægelse. Uddannelse m. anatomi/fysiologi, 2-årigt studie hos Bjarnovs Dance Center. Ud over en livslang kærlighed til bevægelse, hentes inspiration til undervisningen ved løbende kurser og workshops inden for div. Yoga stilarter, yogaterapeutik, 5-rytmer dans, tai-chi, bioenergetik, kontakt-improvisationsdans, åndedrætsteknikker etc.

Yogaterapeutik kursus ved Hamsa Yogacenter