Berit Larsen

Berit Larsen

1-e1408473413565

Berit Larsen er uddannet MBSR Mindfulness instruktør fra Århus Universitet, derudover er hun 4-årig eksamineret Psykoterapeut MPF og 2-årig Coach ICF uddannet. Hun har en baggrund som leder, bevægelsespædagog, underviser i dans og har en mangeårig egenerfaring i bevægelse, nærværs- og meditationspraksis.

Berit underviser grupper i 8-ugers programmet MBSR (Mindfulness-Baseret-Stress-Reduktion) og i Kropsbevidsthed med kurset "liv i bevægelse" via bl.a. energiøvelser, åndedræt, bevægelse, meditation, compassion og yoga. Derudover arbejder hun med folks individuelle processer, terapeutisk og coachende, bl.a med afdækning af stressmønstre. Hun har undervist som assistent på terapeutuddannelsen (på Københavns Gestalt Institut) og har været tilknyttet TUBA som frivillig co-gruppe-terapeut. Berit er i løbende faglig og personlig udvikling, aktuelt med et 3-årigt forløb "Energi-Kroppen" hos Helen Gamborg Vækstcenteret.

“Jeg lægger stor vægt på tryghed i de grupper jeg arbejder med, som en vigtig faktor for den optimale udvikling.  Jeg er optaget af, hvordan vi ved at forblive bevægelige og smidige – i sindet – i kroppen – i relationen og i kontakten til andre mennesker, kan blive ved med at udvikle os psykisk og fysisk. Der hvor vi er stivnet og blevet ubevægelige, i vores tankegang, i vores kropslige udfoldelsesmulighed eller i kontakten til andre mennesker – lige dét sted, kan vi med fælles og egen bevidsthed observere, undersøge, møde venligt og være nysgerrige på. Bevidsthedens lys og awareness skaber i sig selv en forandring.”

Berit søger at møde mennesker med respekt og med udgangspunkt i hvor den enkelte befinder sig i livet. Hun benytter i sit arbejde forskellige tilgange, der alle søger at fremme den allerede eksisterende ressource i mennesket.

Berit har gennem hele livet haft stor kærlighed til bevægelse og har løbende søgt inspiration til sin undervisning inden for forskellige bevægelsesformer, bl.a. forskellige dansearter, yoga, intuitiv bevægelse. Derudover har hun arbejdet mange år i det private erhvervsliv som leder/iværksætter og coach. Hun har tilbragt 12 år i udlandet og været en del år hjemme og på deltid med sine børn.

Baggrund:

Mindfulness/Meditation/Nærværstræning:

Uddannet MBSR instruktør – (Mindfulness Baseret Stress Reduktion) 2-årig udd. på Århus Universitet www.mindfulness.au.dk

Har modtaget undervisning i Meditation/Mindfulness/Nærværstræning af Jon Kabat Zinn & Saki Santorelli i 7-dages Mind/Body medicine retreat, Jes Bertelsen, Jens-Erik (Satyarthi) Risom, 9-days silence med Melissa Blacker & David Rynick, Lone Fjorback, Jacob Piet, Florence Meleo-Meyer, Helen Gamborg, Hannah Jakobsen, Bjørn Winther, Madhurima Rigtrup, Louise Vælds, Christina Feldman, Bob Stahl, Svend Trier, Richard Moss, Kim Eng, Erik Pema Kunsang, Uffe Damborg, Neel Fasting, Dr. David Brown, Helen Stephenson m.fl.

3-årigt forløb "Energi-Kroppen" ved Helen Gamborg, Vækstcenteret.

Løbende undervisning og retreats hos Vækstcenteret, Hannah Jakobsen, Bjørn Winther, Helen Gamborg og Madhurima Rigtrup.

Eksamineret mindfulness instruktør 1-årig udd. fra Dansk Mindfulness Akademi.

Berit er medlem af mindfulnessforeningen og lever dermed op til gældende krav og etiske rammer.

mindfulness foreningen

Psykoterapi:

Eksamineret Psykoterapeut MPF med speciale i Gestalt, 4-årig uddannelse fra Københavns Gestalt Institut www.kgicph.dk

Berit er medlem af Dansk Psykoterapeut Forening og lever dermed op til gældende krav og etiske rammer.

psykoterapeutforeningen

Coaching:

ICF Certificeret Coach med speciale i Gestalt, 2-årig udd. fra Københavns Gestalt Institut www.kgicph.dk

Iværksætter/Leder:

Videreuddannet inden for Marketing- og salg i Schweiz, lang iværksætter/leder erfaring fra det private erhvervsliv, b.la med understøttelse af iværksættere, regnskaber og opbygning af større virksomhed fra grunden. Coaching af medarbejdere.

Bevægelse/Dans/Kropsarbejde:

Eksamineret bevægelsespædagog - undervist i dans- og bevægelse. Uddannelse m. anatomi/fysiologi, 2-årigt fultidsstudie hos Bjarnov. Ud over en livslang kærlighed til bevægelse, hentes inspiration til undervisningen ved løbende kurser og workshops inden for div. Yoga stilarter, yogaterapeutik, 5-rytmer dans, tai-chi, bioenergetik, kontakt-improvisationsdans, åndedrætsteknikker, det naturlige åndedræt etc.

Yogaterapeutik kursus ved Hamsa Yogacenter

Mange års undervisningserfaring i dans og bevægelse